Waffle Keki Waffle, son dönemlerde popüler bir tatlı türü haline gelmiştir. Temel olarak bir hamur tatlısı olan waffle, çeşitli meyveler, çikolata, şekerleme ve kuruyemişlerle süslenerek servis edilir. Genellikle kalp ve çiçek şekillerinde olan waffle keklerinin yüzeyleri, arıların bal peteklerine benzer bir desene sahiptir. Waffle hamuru, özel kalıplar kullanılarak pişirme makinelerinde pişirilir. Waffle Yapımında Kullanılan Malzemeler
Waffle Keki Malzemeleri
İç Malzeme
Waffle Keki Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alarak çırpmaya başlıyoruz. Yumurtanın aklarını tuz ile birlikte köpürene kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını şeker ile birlikte çırpıyoruz. Ardından tereyağı, süt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek karışımı homojen hale getiriyoruz. Daha önce çırptığımız yumurta aklarını bu karışıma dahil edip tekrar çırpıyoruz. Waffle hamurunu pişirmek için waffle makinesi veya tost makinesini tereyağı ile yağlayıp ısıtıyoruz. Eğer waffle makinesi veya tost makinesi yoksa, yapışmaz bir tavayı da yağlayarak kullanabilirsiniz. Isınan makinaya bir kepçe dolusu hamur koyup altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra waffle kekinin soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kekin üzerine çikolatalı fındık kremasını sürüyoruz. Üzerine çilek, kivi ve muz dilimleri yerleştirerek süslüyoruz. En son olarak, fındık veya ceviz serpip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun. |