Waffle Dondurma Waffle dondurma, çeşitli meyveler, çikolata sosları, eritilmiş çikolata, krem şanti ve şekerlemeler ile süslenip servis yapılan bir tatlıdır. Damak zevkine göre içerisine istenilen meyveler eklenebilir. Son yıllarda hemen hemen her yerde vazgeçilmez tatlılar arasında yer almaktadır. Oldukça hafif bir tatlı olup, içerisinde kullanılan meyveler sayesinde tam bir vitamin deposudur. Tariflerde olduğu gibi içerisine dondurma konularak da yapılabilir. Waffle hamuru, bilindik krep hamuru tarifine çok benzer; tek farkı waffle'ın pişirilmesi için kullanılan özel makinelerdir. Ancak evlerinde bu makinelere sahip olmayanlar rahatlıkla tost makinesi de kullanabilir. Waffle'ın evde yapımı oldukça kolaydır ve fazla zaman almadan hazırlanabilir. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Waffle Dondurma İçin Gerekli Malzemeler Hamuru için
Araları için
Waffle Dondurma Nasıl Yapılır? Waffle dondurma tarifine başlamadan önce tüm malzemelerin hazırlığı yapılır. Çileklerin üzerindeki kumların gitmesi için bir süre soğuk su dolu kapta bekletilir. Muzun kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Temizlenen çileklerin suyu süzülerek sapları koparılır ve muz gibi küp şeklinde doğranır. Diğer yandan waffle hamuru hazırlanır. Bunun için derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığında beklemiş yumurtalar kırılır. Yumurtalar çırpıcı yardımıyla çırpılır. Üzerine toz şeker ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Şekerler iyice eridikten sonra içerisine sıvı yağ ve süt ilave edilir. Son olarak içerisine tuz, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikser ile çırpmaya devam edilir. Uzun süreli çırpma işlemi yapılırsa waffle hamurunun daha güzel pişmesini sağlayacaktır. Evinde waffle makinesi olanlar onu kullanabilir. Olmayanlar ise hamuru pişirmek için tost makinesi kullanabilir. Waffle hamurunu pişirmek için tost makinesi fişe takılır ve yüksek ısıya getirilerek iyice ısınması beklenir. Her tarafına fırça yardımıyla bolca sıvı yağ sürülür. Isınmış olan makineye yemek kepçesi yardımıyla waffle hamurundan bir miktar dökülür. Karışımdan küçük waffle'lar elde edileceği için çok fazla yayılmamasına dikkat edilmelidir. O nedenle karışımın kıvamı biraz koyu olmalıdır. Karışımın kıvamı sulu olursa içerisine 1 yemek kaşığı un ilave edilebilir. Karışım bitene kadar bu işlem sürekli tekrarlanır. Toplamda 12 adet waffle hamuru elde edilir. Waffle hamurunun üzerine sade dondurmadan sürülür. Dondurmanın üzerine meyveler ve damla çikolata serpilir. Üzerine tekrar waffle hamurundan konularak sandviç görüntüsü elde edilir. Servis tabağına alınan waffle dondurma üzerine çikolatalı sos sıkılarak servis yapılır. Afiyet Olsun. |