Muzlu Waffle Muzlu waffle, Belçika usulü bir tatlıdır ve son zamanlarda herkesin severek tükettiği popüler bir lezzettir. Hamurdan yapılır ve yapımı oldukça kolay ve basittir. Çok fazla zaman almadan kısa sürede hazırlanabilir. Kalorisi içerisine konulan malzemelere göre değişiklik gösterir. Genellikle meyvelerle yapıldığı için şerbetli tatlılara göre daha sağlıklıdır ve vitamin deposu olarak bilinir. Waffle'da en önemli malzemeler meyvelerdir ve damak tadına göre istenilen her tür meyve kullanılabilir. Genellikle muz ve çilek tercih edilir. Krema olarak isteyenler beyaz çikolata veya sütlü çikolata da kullanabilir. Bunları temin edemeyenler reçel sürerek de waffle hazırlayabilir. Muzlu Waffle İçin Gerekli Malzemeler Muzlu Waffle Hamuru için
Kreması için
Muzlu Waffle Üzeri için
Muzlu Waffle Nasıl Yapılır? Muzlu waffle tarifinde öncelikle hamurun hazırlanması gereklidir. Bunun için derin bir kaba önce yumurtalar kırılarak mikser yardımıyla çırpılmaya başlanır. Hamur hazırlarken mikser kullanımı bırakılmamalıdır. Yumurtalar çırpılınca içerisine toz şeker ilave edilir. Şekerler iyice eriyince sıvı yağ dökülür. Daha sonra içerisine süt ilave edilir. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemine devam edilir. Hamur hazırlandıktan sonra diğer tarafta krema hazırlanır. Bunun için bitter çikolata, sarelle ve damla çikolata benmari usulü eritilir. Eridikten sonra içerisine ufalanmış gofret parçaları ilave edilerek iyice karıştırılır. Waffle pişirmek için varsa waffle makinesi yoksa teflon tava kullanılabilir. Waffle makinesi olanlar makineyi fişe takarak önceden mutlaka ısıtmalıdır. Isındıktan sonra karışımdan bir kepçe alınarak makineye dökülür ve aynı tost yapar gibi kapağı kapatılarak pişmesi beklenir. Teflon tava kullanacak olanlar tavayı bir miktar sıvı yağ ile yağlamalıdır. Tava kısık ateşli ocağın üzerine yerleştirilir. İyice ısınan teflon tavaya bir kepçe yardımıyla karışımdan dökülür. Karışımın tavaya iyice yayılması sağlanır. Bir tarafı pişince diğer tarafı çevrilerek pişirme işlemine devam edilir. Karışım bitene kadar aynı işleme devam edilir. Pişen waffle servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı kremadan sürülür. Kremanın üzerine dilimlenmiş muz parçaları dizilir. İster rulo şeklinde sararak, ister ikiye katlayarak veya açık olarak sunumu yapılır. Üzerine tercihe göre fındık parçaları veya şekerlemeler de serpilebilir. Afiyet Olsun. |