Waffle Meyveleri Waffle meyveleri, özenle seçildiğinde tatlının lezzetini zirveye taşıyabilir. Waffle, çok şekerli ve yüksek kalorili bir yiyecek olmasına karşın, içerisindeki meyveler doğal şeker içerir ve nispeten sağlıklı kabul edilebilir. Yüzde yüz masum sayılmasa da waffle meyveleri, tatlı kaçamaklarınızı daha sağlıklı hale getirebilir. Belçika mutfağından dünyaya yayılan waffle için en çok kullanılan üç meyve muz, çilek ve kividir. Meyvelerin marmelat veya reçel hali kullanılabileceği gibi taze halleri de tercih edilebilir. Bu üç meyve ile yapılacak ideal bir waffle tarifi şu şekilde olabilir. Malzemeler
Hazırlanışı Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta akına vanilya ekleyip köpürene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile toz şekeri çırpın. Sonrasında bu iki karışımı birleştirip diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru hazırlayın. Tost makinesi veya tavada az kahverengi olana kadar pişirin ve waffle hazır hale gelir. Waffle Meyveleri Hazırladığınız waffle üzerine ince bir şekilde çikolata sürülür. Ardından kivi, muz ve çilek şeritler halinde doğranarak üst üste konulur. En alta her zaman kivi konur, üst sıraya muz ve en üste çilek yerleştirilir. Waffle meyveleri için alternatif birçok meyve bulunmaktadır. Vişne, böğürtlen, yaban mersini ve ahududu en sık tercih edilen alternatifler arasındadır. Elma, armut, karpuz, ayva, kavun ve portakal gibi çok sulu ve sert lifli meyveler ise waffle için genellikle tercih edilmez ve önerilmez. Farklı Waffle Meyveleri Sıradan olmayan waffle meyveleri dünya mutfaklarından alıntılarla şu şekilde olabilir: Rendelenmiş Hindistan cevizi, mango ve vanilyalı dondurma, haşlanmış ve şekerlenmiş vanilyalı avokado ezmesi, şeftali-kayısı birlikteliği, kuru üzüm ve erik. Öneriler Waffle için bazı öneriler şu şekildedir: Şekeri az kullanın, waffle hamuru gramaj olarak az, waffle meyveleri ise bol olmalıdır. Çikolata sürmek istiyorsanız ince sürmeye dikkat edin. Bu gibi tavsiyelerle haftada bir kaçamak yapabilir ve sağlığınızdan da daha az taviz vermiş olursunuz. |