Evde Waffle Yapımı Waffle, genellikle dışarıda tüketilen ve özellikle gençler arasında oldukça popüler olan bir tatlı çeşididir. Ancak bu lezzetli tatlıyı evde hazırlamak da son derece kolay ve eğlenceli olabilir. Çeşitli meyvelerle hazırlanan waffle, meyve sevmeyen çocuklar için de ideal bir seçenek olabilir. Ayrıca, waffle makinesi olmadan da enfes wafflelar yapabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle ilk waffle denemenizi yapmak isterseniz, işte size kolay ve lezzetli bir tarif. Evde Waffle İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Diğer Malzemeler
Evde Waffle Nasıl Yapılır? Evde waffle yapmak için öncelikle 3 adet yumurtayı bir kasenin içerisine kırın ve sarıları ile beyazlarını ayırın. Yumurta aklarını karıştırıcı veya mikser ile köpüklü bir kıvam alana kadar çırpın. Köpük kıvamına gelen yumurta beyazının üzerine yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edip tekrar çırpın. Yumurtalar ile toz şekerini kıvama getirdikten sonra diğer waffle malzemelerini karıştırma kabının içerisine alın ve karıştırın. Bu aşamada bir dakika kadar mikser ile çırpılmış olması hamurun pişerken daha güzel olmasını sağlayacaktır. Karıştırılan waffle hamurunu bir kenara alın ve kremasını hazırlamaya geçin. Kreması için çok büyük olmayan bir pişirme kabı alın ve içerisine süt, un, vanilya ile toz şekeri ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kremayı sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz göz olunca pişirme işlemini durdurun ve soğuması için bir kenara kaldırın. Krema soğurken ara sıra kremayı karıştırmaya dikkat edin; aksi halde pütür pütür olabilir. Krema bir kenarda beklerken siz de bu arada hamuru pişirmeye geçebilirsiniz. Waffle hamurunu pişirmek için waffle makinesi veya yanmaz tabanlı bir tavaya ihtiyaç olacaktır. Eğer evinizde yanmaz tavanız varsa işinize yarayabilir. Tavanın her tarafına bir fırça yardımıyla yağ sürün ve kısık ateşte ısınmaya bırakın. Isınmış olan tavaya bir yemek kepçesi yardımıyla waffle hamurundan dökün ve her tarafına yayın. Tıpkı krep yapar gibi pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişirilen waffle hamurunu ayrı servis tabaklarının üzerine alın ve biraz soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz kremadan bir kaşık ile gezdirin. Kremanın üzerine dilimlenmiş kivi, çilek ve muz serpiştirin. Bu aşamada sevdiğiniz herhangi meyveleri de kullanabilirsiniz. Meyvelerin üzerine çikolata veya Nutella'yı benmari usulü eritip gezdirin. Waffleyi ikiye katlayın ve servis için sunum yapın. Afiyet olsun. |
Acaralp
26 Temmuz 2024 CumaWaffle hamurunu yaparken yumurta aklarını köpürtmek için ne kadar çırpıyorsunuz? Ayrıca, yanmaz tabanlı tavada pişirirken tavanın ısısını nasıl ayarlıyorsunuz?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaMerhaba Acaralp,
Yumurta aklarını köpürtmek için genellikle 3-4 dakika yeterli oluyor. Bu süre içerisinde yumurta akları beyaz ve sert tepecikler oluşturana kadar çırpılmalı. Bu, waffle hamurunun daha hafif ve kabarık olmasını sağlar.
Yanmaz tabanlı tavada waffle pişirirken ise tavanın ısısını orta derecede tutmak en iyisidir. Tava çok sıcak olursa waffle'lar dışı yanıp içi hamur kalabilir. Orta ateşte, tavanın her tarafının eşit şekilde ısınmasını sağladıktan sonra hamuru dökebilirsiniz. Waffle'lar altın sarısı bir renk alana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun!