Sütsüz Waffle Tarifi Sütsüz waffle tarifi, özellikle süt alerjisi olanlar veya inek sütü kullanmak istemeyenler için mükemmel bir alternatiftir. Waffle, sabah kahvaltılarında reçel, marmelat veya krem çikolata gibi yiyeceklerle mükemmel bir uyum sağlar. Waffle, eski Fransızcada bal peteği görünümüne sahip anlamına gelen "wafla" ya da "wafel" olarak adlandırılmıştır. Dünya genelinde iki farklı gün "Waffle Günü" olarak kutlanmaktadır. Bunlardan biri 25 Mart'ta İsveç'te baharın gelişinin kutlandığı gündür, diğeri ise 24 Ağustos'ta Cornelius Swarthout adlı kişinin 1869'da waffle pişirme tavasının patentini aldığı gündür. Bu kadar popüler olan bu yiyeceğin sütsüz versiyonuna bir göz atalım. Sütsüz Waffle Malzemeleri
Sütsüz Waffle Nasıl Yapılır? Sütsüz waffle tarifi için ilk etapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu iyice harmanlayın. Başka bir kapta Hindistan cevizi sütü, yağ ve vanilyayı karıştırın. Daha sonra iki karışımı birleştirip tekrar karıştırın. Waffle makinenizi bu işlemleri yapmadan önce açın ve ısınmasını bekleyin. Isının yüksek olması sütsüz waffle tarifinin yapışmasını engelleyecektir. Makinenin çok az yağlanması da önemlidir; selpak ile hafifçe yağlayabilirsiniz. Karışımı ufak bir kepçe veya yemek kaşığı ile kalıplara dökün. Eğer glutensiz un kullandıysanız, beyaz un ile yapılan wafflelar gibi kahverengi olmayacaktır; beyaz-sarı gibi bir renk olacaktır. Piştiğinde hafifçe kabaracaktır. Üzerine marmelat, çikolata vb. tatlılar sürebilir veya meyve şöleni oluşturabilirsiniz. Özellikle çikolata sos üzerinde çilek, muz ve kivi muhteşem bir görsel ve tat katmaktadır. Ben aynı karışımın üzerine ceviz ve Hindistan cevizi serperek yemeyi tercih ediyorum. Ancak diyete başlamak üzereyseniz veya düşük kalorili besleniyorsanız uzak durmanızda fayda var çünkü yüksek kalori içermektedir. Sütsüz waffle tarifinde sizlere başarılar dilerim. Şimdiden afiyet olsun. Bol şans. |