Waffle, Belçika'ya ait bir tatlı türüdür ve dünya genelinde büyük bir beğeniyle tüketilir. Çeşitli damak zevklerine hitap eden farklı tariflerle yapılabilir. Geçmişte daha az bilinen bu tatlı, günümüzde çok daha popüler hale gelmiştir. Sadece waffle üzerine açılan kafeler artık çok yaygındır ve oldukça ünlüdür. Waffle, çeşitli meyveler, çikolata sosları, krem şanti, fındık, ceviz ve meyve sosları ile süslenebilir. Genellikle dışarıda kafelerde tüketilen waffle, evde de kolaylıkla yapılabilir. Bunun için özel waffle makineleri mevcuttur; ancak bu makineler her evde bulunmayabilir. Bu nedenle, waffle'ı tost makinelerinde veya tavada da hazırlamanız mümkündür. Evde bulunan malzemelerle lezzetli waffle'lar yapabilirsiniz. Ani gelen misafirler için en pratik ve lezzetli tariflerden biridir. Kısa sürede hazırlayarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif ile ani gelen misafirlerinizi ikramsız bırakmamış olacaksınız. Şimdi bu lezzetli tatlı tarifine bakalım. Waffle Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
İlk olarak hamurunu hazırlamak gereklidir. Hamurun yapımı için iki ayrı kap kullanarak iki ayrı çırpma işlemi yapılır. Bir kaba yumurta sarısı, yarım paket vanilya ve toz şeker konularak beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpılır. Diğer kaba da yumurtanın beyaz kısımları, süt, sıvı yağ ve kalan vanilya, tuz eklenerek çırpılır. Üç dakika kadar çırpıldıktan sonra azar azar un eklenir ve çırpmaya devam edilir. Tüm un eklenip çırpıldıktan sonra ilk yapılan karışım eklenir. Tekrar çırpılır. Waffle makineniz varsa ısıtılır ve bir kepçe hamur konularak kapağı kapatılır ve pişirilir. Waffle makineniz yoksa tost makinesinde veya tavada da yapabilirsiniz. Yine bir kepçe waffle hamurundan alınıp arkalı önlü pişirilir. Waffle pişince soğuması için kenara alınır ve üzeri için çikolata sosu hazırlanır. Çikolata sosu için bir su bardağı süt küçük bir tencereye alınır. Üzerine yarım paket toz halinde çikolata sos eklenerek ocağa alınır ve altı açılarak pişirilir. Sos pişince waffle üzerine sürülür. Ardından muz, kivi ve çilekler ince dilimlenerek waffle üzerine eklenir. Tekrar az miktarda sos üzerine gezdirilir ve dövülmüş ceviz ile süslenir. Yaptığınız büyüklüğe bağlı olarak üç dört tane veya daha fazla waffle çıkabilir. Afiyet olsun. |