Yumurtasız Waffle Tarifi Waffle, hamurdan yapılmış ve üzeri çeşitli meyveler ve soslarla süslenmiş bir tatlıdır. Waffle hamuru, bilindik krep hamurlarına oldukça benzerdir ve içerisindeki malzemeler neredeyse aynıdır. Genellikle dışarıda tüketilen bir tatlı olmasına rağmen, evde de kolayca hazırlanabilir. Waffle yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu, hamurun kıvamıdır. Waffle hamuru, mevsimine göre istenilen meyveler ile süslenebilir ve çikolata sosu, marmelat veya bal ile servis edilebilir. Oldukça besleyici olan bu tatlı, çeşitli meyvelerle hazırlandığı için yüksek bir vitamin deposudur. Gerekli Malzemeler Hamuru için
Süslemesi için
Yumurtasız Waffle Nasıl Yapılır? Yumurtasız waffle tarifine hamur hazırlığı ile başlanır. Bunun için derin bir kaseye sırasıyla toz şeker ve yağ ilave edilir. Toz şeker eriyinceye kadar mikser yardımıyla iyice çırpılır. Daha sonra içerisine süt eklenir. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpılır. Hamurun içerisinde yumurta kullanılmadığı için tüm malzemelerin iyice çırpılarak kıvam bulması sağlanır. Hamur hazırlandıktan sonra waffle makinesinde, tost makinesinde veya teflon tavada pişirilebilir. Waffle ya da tost makinesi kullanılacaksa, makine iyice ısındıktan sonra sıvı yağ ile her tarafı yağlanmalıdır. Aksi takdirde hamurlar yapışacak ve parçalanacaktır. Bu tarifte geniş bir teflon tava kullanarak waffle hamurları hazırlanacaktır. Ocağa konulan tava yağlanarak iyice ısınması için beklenir. Hazırlanan karışımdan bir veya iki kepçe alınarak tavaya dökülür ve karışımın tavaya yayılması sağlanır. Hamurun çok kalın olmaması için karışım, tavanın büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır. Hamurun üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafı da pişirilir. Hamurlar ters düz edilerek her iki tarafı da pişirileceği için hamurun yanmamasına özen gösterilmelidir. Karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Verilen ölçülerden 7-8 adet waffle hamuru elde edilebilir. Hamurlar ılınırken süslemede kullanılacak olan soslar hazırlanır. Bunun için beyaz çikolata ve bitter çikolata ayrı kaplarda benmari usulü eritilir. Benmari usulü eritme yöntemi için küçük bir hatırlatma yapalım. Derin ve geniş olmayan bir tencereye bir miktar su konularak su iyice kaynatılır. Sos tenceresine çikolatalar konularak tencerenin ortasına oturtulur. Çikolatalar ısıyı görünce erimeye başlayacaktır. Çikolatalar eridikten sonra her birine birer tatlı kaşığı margarin konularak iyice karıştırılır. Diğer bir taraftan meyveler hazırlanır. Çilekler, kumlarından arınması için duru suda iyice yıkanır. Muzlar kabuklarından soyulur ve tüm malzemeler ince ince dilimlenir. Servis tabağına alınan waffle hamurunun yarısına beyaz çikolata, yarısına bitter çikolata sürülür. Çikolataların üzerine çilek ve muz serpilir. İster rulo şeklinde sararak, ister açık şekilde sunum yapılır. Afiyet olsun. |