Sütsüz waffle tarifi için ilk etapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu iyice harmanlıyoruz. Hindistan cevizi sütü, yağı ve vanilyayı ise başka bir kap içerisinde karıştırıyoruz.
Daha sonra iki karışımı birden birbiri ile tekrardan karıştırıyoruz. Waffle makinamızı bu işlemleri yapmadan önce açıyoruz. Biz hazırlık yapana kadar ısınsın. Isının yüksek olması
sütsüz waffle tarifinin yapışmasını engelleyecek noktalardan biridir. Diğer önemli husus makinanın çok az yağlanması. Belli belirsiz selpakla yağlayabilirsiniz. Karışımımızı ufak bir kepçe ya da yemek kaşığı ile kalıplara döküyoruz. Eğer glutensiz un kullandı iseniz beyaz un ile yapılan wafflelar gibi rengi kahverengi olmayacaktır. Beyaz-sarı gibi bir renk olacaktır. Piştiğinde hafiften kabaracaktır. Bundan sonraki aşamada artık üzerlerine marmelat, çikolata vb. Tatlılar sürebilirsiniz. Tabi kahvaltıda ise. Ara kaçamak ise meyve şöleni oluşturabilirsiniz. Özellikle çikolata sos üzerinde çilek, muz ve kivi muhteşem bir görsel ve tat katmaktadır. Adeta meyvelerin dansı gibi. Ben aynı karışımın üzerine ceviz ve Hindistan cevizi serperek yemeyi tercih ediyorum. Ancak diyete başlamak üzere iseniz ya da düşük kalorili besleniyorsanız, biraz uzak durun derim. Çünkü ciddi oranda kalori içermektedir. Yine de siz bilirsiniz.
Sütsüz waffle tarifinde sizlere başarılar dilerim. Şimdiden afiyet olsun. Bol şans.