Muzlu Waffle, Waffle Belçika usulü bir tatlıdır. Son zamanlarda herkesin severek yediği bir tatlıdır. Hamurdan yapılır. Yapımı oldukça kolay ve basittir. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Kalorisi içerisine konulan malzemelere göre farklılık gösterir. Genelde meyvelerle yapıldığı için şerbetli tatlılara göre daha sağlıklıdır. Ayrıca vitamin deposu olarak da bilinir.
Waffle da en önemli malzemeler meyvelerdir. Damak tadına göre istenilen her tür meyve kullanılabilir. Genellikle muz ve çilek tercih edilir. Krema olarak isteyenler beyaz çikolata ya da sütlü çikolata da kullanılabilir. Bunları temin edemeyenler reçel de sürerek waffle hazırlayabilir.
Muzlu waffle tarifinde öncelikle olarak hamurun hazırlanması gerekir. Bunun için derin bir kaba önce yumurtlar kırılarak mikser yardımıyla çırpılmaya başlanır. Hamur hazırlarken mikser kullanımının bırakılmamasına özen gösterilmelidir.
Yumurtalar çırpılınca içerisine toz şeker ilave edilir. Şekerler iyice eriyince sıvı yağ dökülür. Daha sonra içerisine süt ilave edilir. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemine devam edilir. Hamur hazırlandıktan sonra diğer bir tarafta krema hazırlanır. Bunun için bitter çikolata, sarelle ve damla çikolata benmari usulü eritilir. Eridikten sonra içerisine ufalanmış gofret parçaları ilave edilerek iyice karıştırılır. Waffle pişirmek için varsa waffle makinesi yoksa teflon tava kullanılabilir. Waffle makinesi olanlar makineyi fişe takarak önceden mutlaka ısıtmalıdır. Isındıktan sonra karışımdan bir kepçe alınarak makineye dökülür ve aynı tost yapar gibi kapağı kapatılarak pişmesi beklenir. Teflon tava kullanacak olanlar tavayı bir miktar sıvı yağ ile yağlamalıdır. Tava kısık ateşli ocağın üzerine yerleştirilir. İyice ısınan teflon tavaya bir kepçe yardımıyla karışımdan dökülür. Karışımın tavaya iyice yayılması sağlanır. Bir tarafı pişince diğer tarafı çevrilerek pişirme işlemine devam edilir. Karışım bitene kadar aynı işleme devam edilir. Pişen waffle servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı kremadan sürülür. Kremanın üzerine dilimlenmiş muz parçaları dizilir. İster rulo şeklinde sararak ister ikiye katlayarak ister de açık olarak sunumu yapılır. Üzerine tercihe göre fındık parçaları ya da şekerlemeler de serpilebilir.
Afiyet Olsun.