Bardakta Waffle
Bardakta Waffle, standart waffle tariflerinden sıkılanlar ve değişik sunumlar arayanlar için ideal bir tariftir. Düz tabakta servis edilen ya da rulo şeklinde sarılarak servis edilen waffle'dan hiçbir farkı yoktur. İçerisinde kullanılan tüm malzemeler hemen hemen aynıdır. Bardak şeklinde kuplarda servis yapıldığı için yemesi daha kolaydır. Oldukça kısa sürede hazırlanır.
Vakti olmayanlar krema hazırlamak yerine marketlerde hazır olarak satılan bitter ve beyaz çikolatalı kremalardan kullanabilir. Çocuklar başta olmak üzere yediden yetmişe herkes severek tükettiği bir tatlıdır.
Bardakta Waffle İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru için- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kadar toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
Kreması için- 3 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için- 2 adet muz
- 3 adet kivi
- 7-8 adet çilek
Bardakta Waffle Nasıl Yapılır?
Bardakta waffle tarifinde öncelikli olarak waffle hamuru hazırlanmalıdır. Bunun için derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurta kırılır. Yumurtalar çırpıcı yardımıyla çırpılır.
Üzerine toz şeker ilave ederek çırpma işlemine devam edilir. Şekerler iyice eridikten sonra içerisine sıvı yağ ve süt ilave edilebilir. Son olarak içerisine tuz, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikser ile çırpmaya devam edilir. Uzun süreli çırpma işlemi yapılırsa waffle hamurunun daha güzel pişmesini sağlayacaktır. Hazırlanan hamur bi kenara alınarak diğer bir yandan krema hazırlığı yapılır. Waffle kreması için küçük bir tencerede sıvı yağ, süt, vanilya, un, toz şeker iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir. Krema göz göz olunca tencere ocaktan alınır. Krema sıcakken yarısı ayrı bir kâseye alınır. Diğer yarısı için bitter çikolata margarin ile benmari usulü eritilir. Eriyen çikolatalar kremanın yarısına eklenerek iyice karıştırılır.
Üzeri için kullanılacak meyvelerin hazırlığı yapılır. Çileklerin kumları gidene kadar duru suda yıkanır ve saplarından ayrılır. Kivilerin ve muzların kabukları soyulur. Daha sonra tüm meyveler küçük küpler şeklinde doğranır. Tercihe göre ya da mevsimine göre farklı meyveler de kullanılabilir. Ananas meyvesi de waffle ile en çok tercih edilen meyveler arasında yer alır. Tüm hazırlıklar tamamlanınca waffle hamurunun pişirilmesine başlanır. Evinde waffle makinesi olanlar onu kullanabilir. Olmayanlar ise hamuru pişirmek için tost makinesi kullanabilir. Waffle hamurunu pişirmek için tost makinesi fişe takılır ve yüksek ısıya getirilerek iyice ısınması beklenir. Her tarafına fırça yardımıyla bolca sıvı yağ sürülür. Isınmış olan makineye yemek kepçesi yardımıyla waffle hamurundan bir miktar dökülür ve her tarafa yayılması sağlanır. Tıpkı tost yapar gibi makinenin kapağı kapatılarak hamurun pişmesi için 2-3 dakika kadar beklenir. Karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan karışımdan yaklaşık 5-6 adet waffle hamuru elde edilecektir. Pişen waffle hamurları üst üste konularak küp şeklinde kesilir. Waffle'ın sunulacağı bardakların içine önce sade ve bitter çikolatalı kremadan dökülür. Üzerine waffle hamurundan parçalar ve meyveler serpilir. Son olarak üzerine sade ve bitter çikolatalı kremadan tekrar dökülerek servis yapılır. Tercihe göre üstü çeşitli şekerlemeler ve fındık parçaları ile de süslenebilir.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 04:35:18
Bardakta Waffle ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|