{ "title": "Yumurtasız Waffle Tarifi", "image": "https://www.waffle.gen.tr/images/Yumurtasiz-Waffle-Tarifi-14.jpg", "date": "20.01.2024 11:01:57", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yumurtasız Waffle Tarifi, waffle hamurdan yapılmış üzeri çeşitli meyveler ve soslarla süslenmiş bir tatlıdır. Waffle hamuru bilindik krep hamurlarına çok benzer. İçerisindeki malzemeler neredeyse aynıdır. Waffle genelde dışarıda yenilen bir tatlı olmasına rağmen evde de çok kolay hazırlanır. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Waffle yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu hamurun kıvamıdır. Waffle hamurunun üzeri mevsimine göre istenilen meyveler ile süslenebilir. İster çikolata sosu ister marmelat ister süzme bal ile hazırlanabilir. Oldukça besleyicidir. Kalorisi de oldukça yüksektir. Fakat içerisinde çeşitli meyveler bulunduğu için oldukça kuvvetli bir vitamin deposudur.

Yumurtasız Waffle İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Süslemesi için
Yumurtasız Waffle Nasıl Yapılır?

Yumurtasız waffle tarifine hamur hazırlığı ile başlanır. Bunun için derin bir kâseye sırasıyla toz şeker ve yağ ilave edilir. Toz şekerler eriyinceye kadar mikser yardımıyla iyice çırpılır. Daha sonra içerisine süt ilave edilir. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpılır. Hamurun içerisinde yumurta kullanılmadığı için tüm malzemelerin iyice çırpılarak kıvam bulması sağlanır. Hamur hazırlandıktan sonra ister waffle makinesinde ister tost makinesinde ister teflon tavada pişirilebilir. Waffle ya da tost makinesi kullanılacaksa makine iyice ısındıktan sonra sıvı yağ ile her tarafı yağlanmalıdır. Aksi takdirde hamurlar yapışacak ve parçalanacaktır. Bu tarifte geniş bir teflon tava kullanarak waffle hamurları hazırlayacağız. Ocağa konulan tava yağlanarak iyice ısınması için beklenir. Hazırlanan karışımdan bir ya da 2 kepçe alınarak tavaya dökülür ve karışımın tavaya yayılması sağlanır. Hamurun çok kalın olmaması için karışım hamuru tavanın büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır. Hamurun üzeri göz göz olunca ıspatula yardımıyla diğer tarafı da pişirilir.

Hamurlar ters düz edilerek her iki tarafı da pişirileceği için hamurun yanmamasına özen gösterilmelidir. Karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Verilen ölçülerden 7-8 adet waffle hamuru elde edilebilir. Hamurlar ılınırken süslemede kullanılacak olan soslar hazırlanır. Bunun için beyaz çikolata ve bitter çikolata ayrı kaplarda benmari usulü eritilir. Benmari usulü eritme yöntemin bilmeyenler için küçük bir hatırlatma geçelim. Çok derin ve geniş olmayan bir tencereye bir miktar su konularak su iyice kaynatılır. Sos tenceresine çikolatalar konularak tencerenin ortasına oturtulur. Çikolatalar ısıyı görünce erimeye başlayacaktır. Çikolatalar eridikten sonra her birine birer tatlı kaşığı margarin konularak iyice karıştırılır. Diğer bir taraftan meyveler hazırlanır. Çileklerin kumlarından arınması için duru suda iyice yıkanması gerekir. Muzlar kabuklarından soyulur. Tüm malzemeler ince ince kıyılır. Servis tabağına alınan waffle hamurunun yarısına beyaz çikolatadan yarısına bitter çikolatadan sürülür. Çikolataların üzerine çilek ve muz serpilir. İster rulo şeklinde sararak ister açık şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.

" } ] }