{ "title": "Waffle İç Malzemeleri", "image": "https://www.waffle.gen.tr/images/Waffle-Ic-Malzemeleri-57.jpg", "date": "23.01.2024 06:22:19", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Waffle iç malzemeleri kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber bazı genel geçer malzemeleri vardır. Bu malzemeler arasında en ideal olanları şu şekilde sıralanır:

Waffle iç malzemeleri, hamuru için;
Bütün bu genel waffle hamuru malzemelerine ek olarak toz kakao, kahve, bitter veya sütlü çikolata, mısır unu kullanılabilir. Vegan olanlar yumurta eklemeden yapabilirler ve süt yerine soya sütü veya Hindistan cevizi sütü kullanırlar.

Hamuru bitirip pişirme yapıldıktan sonra waffle iç malzemeleri genellikle taze yumuşak meyvelerdir. Eğer evde yapıyor ve yeteri kadar meyve bulunmuyorsa marmelatlar ve reçeller de iş görecektir.

Öncelikle hamura ince şekilde çikolata sürülür. Onun üstüne muz, çilek, kivi, vişne, kiraz, Hindistan cevizi, mandalina, mango, çeşitli şekerlemeler, ceviz içi, fındık kırıntıları, badem kırıntıları katılır. Kuru meyveler de waffle iç malzemeleri için en çok tercih edilen alternatifler arasındadır.

Meyveler ve üst eklentiler tamamlandıktan sonra üzerine çikolata sosu, bal, vanilya kreması dökülerek ve bisküvi kırıntıları eklenerek servis edilir.
" } ] }