{ "title": "Tost Makinesinde Waffle", "image": "https://www.waffle.gen.tr/images/Tost-Makinesinde-Waffle-75.jpg", "date": "19.01.2024 01:23:54", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tost Makinesinde Waffle, waffle genellikle dışarı da tüketilen bir tatlıdır. Fakat evde hazırlaması da oldukça basittir. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Türk mutfağına Belçika mutfağından gelmiştir. Hamur işi bir tatlıdır. Meyvelerle hazırlandığı için şerbetli tatlılara göre daha hafiftir. İçerisine damak zevkine göre istenilen tüm meyveler konulabilir. Waffle yapımında özel makineler kullanılır. Fakat evlerinde bu makineden olmayanlar tost makinelerini tercih edebilir. Hazırlaması oldukça kolaydır. Krep hamuruna benzeyen bir hamur hazırlanarak tost yapar gibi tost makinesinde pişirilir. Burada en çok dikkat edilmesi gereken konu waffle hamurunun kıvamıdır. Ne çok sulu ne de çok katı olmamalıdır. Aksi halde tost makinesine yapışarak istenilen lezzette pişirilemez.

Tost Makinesinde Waffle İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Kreması için
Üzeri için
Tost Makinesinde Waffle Nasıl Yapılır?

Tost makinesinde waffle tarifinde sırasıyla önce waffle hamuru hazırlanmalıdır. Waffle hamuru pişerken diğer tüm malzemelerin rahatlıkla hazırlığı yapılabilir. Bunun için öncelikli olarak 3 adet yumurta bir kâsenin içerisine kırılır. Sarıları ve beyazları ayrılır. Yumurta beyazları derin bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılmaya başlanır. Köpük kıvamına gelen yumurta beyazının üzerine yumurta sarısı ve toz şeker ilave edilerek tekrar çırpılır. Toz şeker iyice eridikten sonra içerisine sıvı yağ ve süt ilave edilebilir. Son olarak içerisine tuz, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemine devam edilir. Uzun süreli çırpma işlemi hamurun pişerken daha güzel olmasını sağlayacaktır. Hazırlanan hamur bir kenara alınarak diğer bir yandan krema hazırlığı yapılır. Kreması için küçük bir tencerede sıvı yağ, süt, vanilya, un, toz şeker iyi karıştırılarak pişirilir. Krema göz göz olunca pişirme işlemi sonlandırılır. Krema sıcakken yarısı ayrı bir kaba alınır. Tencere içerisinde kalan kremaya damla çikolatalar eklenerek çikolatalar eriyinceye kadar iyice karıştırılır. Waffle hamurunu pişirmek için tost makinesi fişe takılır ve yüksek ısıda ısıtılır. Tost makinesinin her tarafına fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. Isınmış olan makineye yemek kepçesi yardımıyla waffle hamurundan dökülür ve her tarafa yayılır. Tıpkı tost yapar gibi makinenin kapağı kapatılarak hamurun pişmesi için beklenir. Waffle hamurunu yaklaşık 2-3 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır. Diğer bir tarafta üzeri için meyve hazırlığı yapılır. Çilekler duru kumları gidene kadar iyice yıkanır ve saplarından ayrılır. Kivilerin ve muzların kabukları soyularak kiviler ikiye bölünür. Daha sonra tüm meyveler ince ince dilimlenir. Servis tabağına alınan waffle hamurunun yarısına beyaz renkteki kremadan yarısına da çikolatalı kremadan sürülür. Kremanın üzerine dilimlenmiş meyveler serpilerek sunum yapılır. Tercihe göre üzerine kırılmış fındık parçaları ya da ceviz parçaları da serpilebilir.

Afiyet Olsun.

" } ] }