{ "title": "Krep Waffle", "image": "https://www.waffle.gen.tr/images/krep-waffle.jpg", "date": "23.01.2024 03:23:56", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Krep Waffle, Hepinizin lezzetle yediği waffle hem görselliği ile hem de çikolatanın kokusu ile insanları cezp ediyor. Özellikle bayanlar için çok özel bir tatlıdır. Çünkü bayanlar çikolataya bayılırlar. Krep waffle nasıl yapılıyor buna bakalım. Şimdiden tarifimizi yapmak için heyecanlandınız degil mi?

Waffle Hamurunun Malzemeleri
Süsleme Yapmak için
Çikolatanın Yapılışı İçin Gereken Malzemeleri
Çikolata Nasıl Yapılır?

On yemek kaşığı şekeri üç adet şeker ile güzel bir şekilde çırpın. Bu çırpma işlemi on dört veya on beş dakikayı geçmesin. Karışımımıza on yemek kaşığı unu ilave edelim. Aynı şeklide karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından dört yemek kaşığı kakaoyu da ilave edin fakat hamurun topak topak kalmamasına dikkat edin. Aynı şekilde kakaonun da topaklaşmasını engelleyin. Şöyle de yapabilirsiniz. Kakao ve unu önceden karıştırıp öyle karışıma ekleyebilirsiniz. Elde ettiğimiz karışıma bir paket vanilyayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bir paket margarinin yarısını ayrı bir tavada eritin. Birden eklemeyin margarin biraz soğusun. Sonra karışıma margarini ekleyin ve karıştırın. Tabi bu kadar uğraşmak istemiyorsanız, markette satılan sabah kahvaltılarında yediğimiz o leziz çikolataları da kullanabilirsiniz. Biraz süt ile karıştırıp sıvı kıvama getirip kullanılabilir. Bu işlem daha pratiktir. Ama ev yapımı çikolata isterseniz tarifimizi deneyin.

Krep Waffle Hamuru Nasıl Yapılır?
İlk olarak üç adet yumurtayı bir kaba alıyoruz. İçerisine beş yemek kaşığı toz şekerini ilave ediyoruz. Bir çırpma teli yardımı ile çırpmaya başlıyoruz. Yumurtalarımızın şeker karışımı köpük halini alana kadar çırpma işlemini devam ediyoruz. Köpük biçimine geldikten sonra bir su bardağı sütü ilave ediyoruz. Ardından bir paket kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Önceden köpük haline getirdiğimiz yumurta ve şeker ile sütümüzü ve kabartma tozumuzu da karıştırmaya devam ediyoruz. Bir tutam tuzumuzu da ilave etmeyi unutmuyoruz. Muhakkak her yapılan pastaya bir tutam tuz atmak yemeğin bereketini arttırır. Ardından karıştırmaya devam ederken bir paket vanilyayı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz yumurta, süt, şeker, vanilya ve kabartma tozu karışımının içerisine iki su bardağı unu azar azar dökmeye başlıyoruz. Aynı anda çırpmaya devam ediyoruz. Hamurumuz kek kıvamına göre biraz daha cıvık olunca çırpmayı bırakıyoruz. Bir teflon tavayı ocağın üstüne alıyoruz. Bir yemek kaşığı sıvı yağı tavaya döküyoruz ve tavada iyice yayılmasını sağlıyoruz ve iyice kızarmasını bekliyoruz. Ardından bir kepçe dolusu hamurumuzu kızgın tavaya yayıyoruz. Arkasını ve önünü iyice pişiriyoruz ama yanmamasına dikkat ediyoruz. Bir sıpatula yardımı ile tabağa alıyoruz. Bu işlemi Krep hamuru bitene kadar devam ediyoruz. Önceden evde hazırlamış olduğumuz çikolatayı alıyoruz. Bir tabağa krep Waffle hamurunu yayıyoruz çikolatayı içerisine yayıyoruz. Ardından doğramış olduğumuz muzları, çilekleri ve ananasları içerisine diziyoruz. Tekrar çikolatayı meyvelerin üzerlerine gezdiriyoruz. Ufaladığımız fındıkları üzerine serpiştiriyoruz ve çikolata şekerlerini de yayıyoruz. Şimdiden hepinize afiyet olsun" } ] }