{ "title": "Evde Waffle", "image": "https://www.waffle.gen.tr/images/evde-waffle.jpg", "date": "19.01.2024 19:58:17", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Evde waffle, waffle genellikle dışarı da tüketilen ve özellikle gençler tarafından bir çılgınlık haline gelmiş tatlı çeşididir. Aslında evde de hazırlanması son derece kolaydır. Çeşitli meyveler ile hazırlanılan waffle meyve sevmeyen çocuklar için hazırlanıp onlara meyveler sevdirilebilir. Waffle hazırlamak için kesinlikle waffle makinesi olacak diye bir kural yoktur. Waffle makinesi olmaksızın da enfes waffler yapılabilir. Evde bulunan malzemeler ile ilk waffle denemenizi yapmak isterseniz buyurun tarif.

Evde Waffle İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Diğer Malzemeler için
Evde Waffle Nasıl Yapılır?

Evde waffle yapmak için öncelikle verilen 3 adet yumurtayı bir kâsenin içerisine kırın ve sarıları ile beyazlarını ayırın. Yumurta aklarını karıştırıcı veya mikser ile köpüklü bir kıvam alana dek çırpın. Köpük kıvamına gelen yumurta beyazının üzerine yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edip tekrar çırpın. Yumurtlar ile toz şekerini kıvama getirdikten sonra diğer waffle malzemelerini karıştırma kabının içerisine alın ve karıştırın. Bu aşama da bir dakika kadar mikser ile çırpılmış olması hamurun pişerken daha güzel olmasını sağlayacaktır. Verilen süre içerisinde karıştırılan waffle hamurunu bir kenara alın ve kremasını hazırlamaya geçin.

Kreması için çok büyük olmayacak bir pişirme kabı alın ve içerisine süt, un, vanilya ile toz şekeri ilave edip karıştırın. Kısık ateşin üzerinde kremayı sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz göz olunca pişirme işlemini durdurun ve soğuması için bir kenara kaldırın. Krema soğurken ara sıra kremayı karıştırmaya dikkat edin. Aksi halde pütür pütür olabilir. Krema bir kenarda beklerken siz de bu arada hamuru pişirmeye geçebilirsiniz.

Waffle hamurunu pişirmek için waffle makinesi veya yanmaz tabanlı bir tavaya ihtiyaç olacaktır. Eğer evinizde yanmaz tavanız varsa işinize yarayabilir. Tavanın her tarafına bir fırça yardımıyla yağ sürün ve kısık ateşli ocağın üzerine yerleştirin. Isınmış olan tavaya bir yemek kepçesi yardımıyla waffle hamurundan dökün ve her tarafına yayın. Tıpkı krep yapar gibi pişirmeniz yeterli gelecektir. Krep hamuru pişirilen waffle hamurundan pişmiş olanları ayrı servis tabaklarının üzerine alın ve biraz soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz kremadan bir kaşık ile gezdirin. Kremanın üzerine dilimlenmiş kivi, çilek ve muz serpiştirin. Bu aşama da sevdiğiniz herhangi meyveler varsa kullanabilirsiniz. Meyvelerin üzerine çikolata veya nutellayı benmari usulü eritip gezdirin. Waffleyi ikiye katlayın ve servis için sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }